Het verhaal van Valery

  • Verhaal
Het verhaal van Valery
17 maart 2024

Ik ben Valery, en ik verblijf in het Ado-huis in Sint-Jozef. Dat is een plek waar je als jongere een tijd lang kan verblijven om te bouwen aan je volwassen leven. Ik ben al sinds mijn derde bij Viro. Ik had het niet makkelijk om in het dagelijks leven te functioneren, en had nood aan veel duidelijkheid en ondersteunende medicatie. Sinds ik in het Ado-huis woon, ben ik letterlijk en figuurlijk gegroeid. Ik heb geen medicatie meer nodig, en ik droom ervan om binnenkort in een studio in de Pastorie te komen wonen.

In het Ado-huis zoek ik samen met de begeleiders uit hoe ik mijn toekomst zie, en wat ik daarvoor moet kunnen. Dat doe ik ook elke maandag en dinsdag in Brake-Out, een project van Konekt waar ik vanuit mijn talenten een toekomstplan brouw. Op andere weekdagen ga ik naar school in BuSO Ravelijn. Daar studeer ik in juni af!

Viro verruimt letterlijk en figuurlijk mijn leven, want anders zou ik me gewoon isoleren op mijn kamer thuis. Nu geniet ik zo van alle activiteiten die we doen. Vooral Rock for Specials en de Special Olympics vind ik supertof, want voor een feestje ben ik altijd wel te vinden. Soms feest ik gewoon met mijn muziek op mijn kamer en dans ik me helemaal in het zweet. Ik heb zelfs al muziek mogen draaien op Radio Binnenstad, een radioprogramma met Villa Bota en vzw Binnenstad. En onlangs startte ik mijn stage in de Oxfamwinkel via Brake-Out. Ik vind het er superleuk!

Dit verhaal is opgetekend voor de Dag van de Zorg in 2024.