De Pastorie: studiowonen in het hart van Sint-Michiels

middenin het buurtleven, in een gebouw voor en met de buurt

studiowonen in Viro De Pastorie
Studiowonen

Thuis in Sint-Michiels

Waar ooit de oude Pastorie van Sint-Michiels stond, is een gloednieuw gebouw verrezen. De locatie nam als pastorie vroeger al een centrale plaats in het buurtleven in, en blijft ook nu mensen – buren en bewoners – verbinden. Viro staat heel bewust in de wereld, als buur tussen de buren. We bouwen graag mee aan een omgeving waarin mensen vanuit hun sterktes en talenten voor elkaar van betekenis kunnen zijn. Wil jij je eigen plek, waar je veel ontmoetingen kan beleven, of net kan genieten van de rust in jouw eigen studio? Dan is de Pastorie misschien wel jouw nieuwe thuis.

Jouw studio in de Pastorie

Op het eerste en tweede verdiep vind je twaalf nieuwe studio's. Die hebben een mooie leefruimte met kitchenette, een aparte slaapkamer en een badkamer met douche. Je richt je studio in zoals jij zelf wil, zodat je er helemaal jouw plek van kan maken.

Een lift zorgt ervoor dat het hele gebouw ook toegankelijk is als je minder mobiel bent. Genieten van de buitenlucht kan rondom het gebouw, maar ook op het supertoffe dakterras.

Begeleiding op maat

Bovenaan het gebouw vind je op de derde verdieping de conciërgewoning. Daar wonen Geert en Veronique, twee Viro-collega’s die net als jij staan te popelen om het buurtleven in Sint-Michiels te ontdekken en te ondersteunen. Ook de siteverantwoordelijke loop je overdag vaak tegen het lijf.

Voor jouw ondersteuning kan je rekenen op het mobiel team van Viro. Zij bouwen met veel enthousiasme mee aan jouw weg. Wil je bepaalde vaardigheden onder de knie krijgen? Heb je een droom waarvan je werk wil maken? Kan je ondersteuning gebruiken bij alledaagse taken, van koken en poetsen tot administratie en werk? Weet dat jouw mobiele begeleider er voor jou is.

Jouw dag in de Pastorie

Net zoals je zelfstandig woont, bepaal je ook zelfstandig hoe je jouw dag vult. Dat kan met begeleid werken of een betaalde job, maar je kan ook aansluiten bij de dagbesteding die vertrekt vanuit de Pastorie. In de Pastorie bouwen we samen met buren aan een goedgevuld aanbod activiteiten overdag en ’s avonds waaraan jij kan deelnemen, maar waar ook mensen in de buurt deel van kunnen uitmaken.