Je eigen studio bij Viro Ons Tehuis

studiowonen middenin Sint-Jozef

studiowonen bij Viro Ons Tehuis
Studiowonen

Ons Tehuis is al jarenlang helemaal thuis in Sint-Jozef. Op de locatie vind je een aantal werkingen van Viro vzw, waardoor je er altijd een thuis vindt die past bij jouw wensen en noden. Woon je graag zelfstandig, met toffe buren en altijd begeleiding in de buurt? Dan past een studio in Ons Tehuis misschien perfect bij wat jij zoekt: je eigen plek, met gemeenschappelijke ruimtes om elkaar te ontmoeten.

Jouw studio in Ons Tehuis

In je studio heb je een ruime woonkamer. Daarin vind je een kitchenette met koelkast, spoelbak en afdruiprek. Je hebt ook een afgesloten slaapkamer en een ruime badkamer met wastafel, douche en toilet. Elke studio heeft een eigen balkon of terras. Je richt je studio helemaal in zoals jij zelf wil!

studiowonen in Ons Tehuis

Altijd begeleiding in huis

Je woont natuurlijk zelfstandig in je studio, maar er is altijd begeleiding in huis. Is er iets gebeurd, heb je een probleem of heb je ergens ondersteuning bij nodig? Dan kan je op elk moment een beroep doen op een begeleider. Je hebt ook een individuele begeleider die jou het best kent en die vanuit jouw wensen meebouwt aan jouw weg.

‘s Nachts blijft een begeleider slapen in de inslaapkamer. Zo weet je dat er in nood altijd iemand in de buurt is.

Hoe ziet jouw dag eruit in Ons Tehuis?

Jij kiest zelf hoe jouw dag eruit ziet. Daarbij helpen jouw individuele begeleider en je netwerk je graag. Je kan kiezen om te werken of om begeleid werk te doen, je inzetten als vrijwilliger, deelnemen aan de buurtgerichte dagbesteding en avondactiviteiten of eerder genieten van de gezelligheid in Ons Tehuis.

Zorg je graag zelf voor je maaltijden, dan kan dat natuurlijk. In Ons Tehuis is er ook een groot gemeenschappelijk restaurant op het gelijkvloers. Ontbijten kan er tussen 7 en 10 u., afhankelijk van jouw dagplanning en ritme.  We drinken er ook samen een kopje koffie of thee om 10 en 15 u. voor iedereen die goesting heeft om aan te sluiten. Ook ’s middags en ‘s avonds kan je mee-eten in het restaurant.

Iedereen jonger dan 72 jaar doet in een beurtrol een paar keer per jaar een weekend de afwas, samen met een andere cliënt en begeleider. Een keer per week is het ook aan jou om de tafels af te vegen na het eten. Je ziet op het fotobord in de gang wanneer het jouw beurt is. En extra helpen, dat mag natuurlijk altijd!

In de gemeenschappelijke leefruimte kijken we ’s middags en ’s avonds samen naar het nieuws. De begeleiding kijkt graag mee en beantwoordt graag jouw vragen. Speel je graag nog een spelletje ’s avonds, geniet je van een rustige avond in de zetel, kijk je wat tv of lees en knutsel je liever? Doe je dat graag in groep of liever alleen in je studio? Jij kiest hoe je jouw dag afsluit.

Een keer per maand is er een cliëntenoverleg in het restaurant. Je hoort er wie nieuw is op de locatie, wat nieuw is binnen Viro, welke leuke activiteiten op de planning staan … Het is ook het geknipte moment om het samen met de begeleiders en medebewoners te hebben over jouw mening en visie. Heb je zelf ideeën, deel die dan zeker!

Elk jaar staat een Ons Tehuis-feest op de agenda. We nodigen al onze netwerken en buurtpartners uit voor een fijne dag. Bovendien organiseren we elk voorjaar een onvergetelijke Ons Tehuis-reis.