Jouw huis bij Viro Ons Tehuis

zelfstandig wonen in Sint-Jozef, grenzend aan Ons Tehuis

huisjes aan Viro Ons Tehuis
huisjes

Woon in je eigen huis bij Viro Ons Tehuis

Ons Tehuis is al jarenlang helemaal thuis in Sint-Jozef. Op de locatie vind je een aantal werkingen van Viro vzw, waardoor je er altijd een thuis vindt die past bij jouw wensen en noden.

Woon je graag helemaal zelfstandig en vind je jouw vrijheid heel belangrijk, maar stelt het je gerust dat er altijd vlakbij begeleiding beschikbaar is? Dan ben je bij een van de tien huisjes op locatie Ons Tehuis aan het juiste adres.

Jouw thuis bij Ons Tehuis

Je huis heeft een woonkamer, een keuken, slaapkamer, apart toilet en badkamer met wastafel en douche. In je keukenblok vind je twee kookplaten, voldoende kastruimte, een koelkast, een spoelbak en afdruiprek. Je hebt een eigen voortuin en een terras. Die voortuin komt uit op een groene grasvlakte, en is dus helemaal afzonderlijk van het hoofdgebouw van Ons Tehuis.

Hoe je jouw huis inricht, bepaal je helemaal zelf.

wonen in een huisje aan Viro Ons Tehuis

Zelfstandig wonen met begeleiding in de buurt

In je huis woon je helemaal zelfstandig. Heb je een probleem of gebeurt iets waarbij je ondersteuning wil, dan weet je dat de begeleiding in Ons Tehuis vlakbij is. Zij zijn de klok rond aanwezig.

Hoe ziet jouw dag eruit in Ons Tehuis?

Jij kiest zelf hoe jouw dag eruit ziet. Zorg je graag zelf voor je maaltijden, dan kan dat natuurlijk. In Ons Tehuis is er ook een groot gemeenschappelijk restaurant op het gelijkvloers. Ontbijten kan er tussen 7 en 10 u., afhankelijk van jouw dagplanning en ritme.  We drinken er ook samen een kopje koffie of thee om 10 en 15 u. voor iedereen die goesting heeft om aan te sluiten. Ook ’s avonds kan je mee-eten in het restaurant als je dat wil.

Een keer per maand is er een cliëntenoverleg in het restaurant. Je hoort er wie nieuw is op de locatie, wat nieuw is binnen Viro, welke leuke activiteiten op de planning staan … Het is ook het geknipte moment om het samen met de begeleiders en medebewoners te hebben over jouw mening en visie. Heb je zelf ideeën, deel die dan zeker!

Elk jaar staat in de zomermaanden een Ons Tehuis-feest op de agenda. Daarvoor nodigen we al onze netwerken en buurtpartners uit. In het voorjaar organiseren we telkens een onvergetelijke Ons Tehuis-reis.