Kom thuis in Hoeve de Laere

jouw appartement in 't groen, vlakbij Viro Ons Tehuis

Hoeve de Laere appartement via Viro

Waar ooit de oude hoeve de Laere stond in Sint-Jozef, verrees een nieuwe sociale woonwijk. Via Viro kan je er een van in totaal drie appartement huren. Je woont er helemaal zelfstandig, maar kan altijd een beroep doen op jouw individuele begeleider van Viro Ons Tehuis. Dat is namelijk vlakbij, zodat je de nodige steun hebt om jouw leven uit te bouwen. Jij kiest hoe verbonden je bent met de werking van Ons Tehuis. 

Jouw appartement in Hoeve de Laere

Je woont in je eigen, lichtrijke en ruime appartement in een mooie woonwijk en een fijne buurt. Je kijkt bovendien uit op het groen.

Je appartement heeft een leefruimte met open keuken, een badkamer met douche en een slaapkamer.

Begeleiding op jouw maat

Samen met jouw individuele begeleider werk je aan doelen die jij vooropstelt. Wil je leren koken? Weet je niet goed hoe je opruimen, afval sorteren, poetsen, winkelen, de was doen … het best aanpakt? Stapsgewijs krijg je die vaardigheden onder de knie.

Heb je een probleem, dan kan je altijd terecht bij de begeleiding van Viro Ons Tehuis. Van maandag tot donderdag komt elke avond een begeleider langs om te horen hoe jouw dag was. Zo kan je makkelijk vertellen waarbij je nog hulp kan gebruiken, wat je plannen voor de volgende dag zijn …

Leven op jouw tempo

Hoe vul jij jouw week in? Je maakt een planning op, met steun van jouw begeleider. Daarin kan begeleid werk of een betaalde job een plaats hebben, naast dagbesteding, vrijwilligerswerk en activiteiten.

Je bent altijd welkom in Ons Tehuis. Je kan er komen eten, meedoen aan onze buurtgerichte dagbesteding en avondactiviteiten, of gewoon een kopje koffie komen drinken. Wil je dat liever niet, dan is dat geen probleem.