Woon in jouw eigen studio in Matinahof via Viro

studiowonen met mobiele ondersteuning

Studiowonen

Kom thuis in Matinahof

In Sint-Andries vind je, verscholen achter de huizenrij, de nieuwe site Matinahof. Die is sinds 2022 in handen van het Brugse OCMW-zorgbedrijf Mintus. Viro baat er 13 mooie studio’s uit, die je via ons kan huren. Je bouwt er helemaal zelf jouw leven uit zoals jij dat wil, maar kan altijd een beroep doen op de conciërge ter plaatse. Ook het mobiel team van Viro is er voor jou.

Jouw studio in Matinahof

In je studio heb je een grote ruimte met daarin je leefruimte, kitchenette en slaapruimte. Je hebt een aparte badkamer met toegankelijke douche, toilet en wastafel. Aan je studio heb je een eigen terras.

Mobiele begeleiding die past bij jouw vraag

Het mobiel team van Viro kan jou ondersteuning bieden op elk levensdomein. Samen spreek je af waarbij je ondersteuning kan gebruiken:

  • Administratie
  • Emotionele steun
  • Ondersteunende diensten inschakelen, zoals gezins- of poetshulp, thuisverpleging …
  • Je netwerk versterken
  • Af en toe een babbeltje doen

Heb jij een job, of ben je aan de slag als begeleid werker? Sluit je ergens aan bij dagbesteding? Hoe jij jouw dag invult, bepaal je zelf. Jouw mobiele begeleider komt langs zo vaak als jullie dat afspreken. Bovendien springt er elke avond iemand van het Viro-team even binnen, zodat je jouw vragen altijd snel kwijt kan.

Huur je geen studio via Viro vzw, maar doe je wel graag een beroep op het mobiel team? Dat kan natuurlijk ook!