Tillegem: studiowonen vlakbij een woongroep

jouw eigen studio op het groene domein Ter Dreve

Studiowonen

Woon jij het liefst in je eigen studio, met hulp waar nodig? De drie studio’s bevinden zich naast de woongroep van Tillegem, in de groene omgeving van het Viro-domein Ter Dreve. Samen met de begeleiding én je netwerk bouw je jouw leven uit zoals jij dat wil.

Jouw studio in Tillegem

Jouw studio bevindt zich op het gelijkvloers, vlak naast de woongroep Tillegem. Je hebt je eigen voordeur naar jouw leefruimte en kitchenette met een kookplaat en microgolfoven. In je badkamer vind je een douche, wastafel en toilet. Je hebt een aparte slaapkamer met voldoende kastruimte.

Regelmatig begeleiding in huis

In de woongroep Tillegem is op weekdagen begeleiding aanwezig ’s ochtends tot na de middag en vanaf de late namiddag tot ’s avonds. In het weekend is de begeleiding er van ‘s ochtends tot na de middag.

Op het domein Ter Dreve is altijd nachtbegeleiding aanwezig. Die kan je in nood bereiken via de rode knop in je studio en in de gemeenschappelijke delen.

Hoe ziet jouw dag eruit in Tillegem?

Je geeft jouw dag zelf vorm, samen met de begeleiding en jouw netwerk. Zo kom je tot een individueel programma dat bij jou past. Samen brengen we jouw week in beeld op een manier die voor jou duidelijk is.

  • Wil je dagbesteding?
  • Doe je dat graag bij een organisatie of bedrijf in de buurt?
  • Neem je liever deel aan sport of ateliers met Viro?
  • Geniet je van bepaalde rustmomenten in je week?
  • Wil je begeleid werken?

Voor de maaltijden kan je een beroep doen op de keuken van Viro. Kook je liever zelf, dan kan dat natuurlijk. Eten doe je in jouw studio. Voor het onderhoud van jouw studio ben je zelf verantwoordelijk, samen met jouw netwerk.

Elke zes weken organiseren we een bewonersvergadering. Daar bespreken we hoe het in Tillegem gaat. In het weekend is er ’s ochtends vaak op activiteit. We bekijken samen met jou hoe je jouw vrije tijd zo zelfstandig mogelijk kan invullen.