Huis 174: studio in groepswoning

jouw gezellige thuis vlakbij Viro Ter Dreve

Studiowonen

Een gezellige straat, toffe buren, een superleuk huis én vlakbij Ter Dreve: dat is Huis 174 in een notendop. Ben jij op zoek naar jouw eigen plek vlakbij een kleine groep van 5 huisgenoten? Een waarin huiselijkheid, rust en structuur centraal staan, zonder al te veel prikkels? Dan is Huis 174 zeker iets voor jou. Samen met jou en je netwerk bouwen we aan een duidelijk programma dat jou goesting geeft.

Jouw studio in Huis 174

Je studio is op het gelijkvloers en heeft een eigen ingang. Je hebt er je eigen sanitair: een douche, wastafel en toilet. Iets koken of opwarmen voor jezelf kan in de kleine keuken, en ontspannen doe je in je leefruimte. Je bent bovendien vlakbij de leuke leefruimte, open keuken en eetplaats van je huisgenoten. Op de tweede verdieping is er een gemeenschappelijke “zijns-ruimte”, een rustgevende plek waar je tot jezelf kan komen.

Nabije begeleiding in een gezellige thuis

In Huis 174 is op weekdagen begeleiding van ‘s ochtends tot na de middag en vanaf de late namiddag tot ‘s avonds. Elke maand is er ook één weekend waarin de hele dag begeleiding aanwezig is.

Op het domein Ter Dreve – op twee minuten wandelen – is er altijd nachtbegeleiding. Die bereik je in nood via de rode knop in de gang en gemeenschappelijke leefruimte.

Jouw dag in Huis 174

Waarin heb jij goesting, en wat wil jij graag doen? Samen met de begeleiding en jouw netwerk bouw je aan een individueel programma dat bij jou past. We brengen jouw week in beeld met duidelijke pictogrammen zodat jij altijd het overzicht hebt.

  • Ben je graag een vroege vogel of slaap jij graag uit?
  • Wil je dagbesteding?
  • Doe je dat graag bij een organisatie of bedrijf in de buurt?
  • Neem je liever deel aan sport of ateliers met Viro?
  • Geniet je van bepaalde rustmomenten in je week?

Woon je in de studio, dan kies je zelf wanneer je aansluit bij de groep of wanneer je het liefst in je eigen studio blijft. Eet je ‘s middags mee of doe je dat liever op je studio? Sluit je ‘s avonds aan of maak je er zelf een gezellige avond van? Jij kiest!

Om 16 u. zitten de huisbewoners samen aan tafel voor een vieruurtje. Ook jij bent dan natuurlijk welkom! Op donderdagen en in het weekend winkelen en koken ze zelf. Een keer per maand is er borrelavond.

Je studio netjes houden doe je zelf. De begeleiding helpt jou met veel plezier op weg. Er is een wasmachine in Huis 174, dus je kan zelf je was (leren) doen als je dat wil!