Jouw studio bij Viro Rosmarijn

studiowonen in Sint-Michiels, vlakbij de woongroep Rosmarijn

studiowonen in Viro Rosmarijn
Studiowonen

In Viro Rosmarijn is het altijd een gezellige drukte. We wonen er met een enthousiaste bende die houdt van leven in huis. Fouten maken kan en mag hier. Elke dag is een nieuwe dag, met een nieuw begin. Woon je graag zelfstandig, maar vind je het fijn dat er begeleiding in de buurt is? Dan past een van de drie studio’s in Rosmarijn misschien wel bij jouw wensen en noden.

Jouw studio in Rosmarijn

De drie studio’s leunen aan bij de woongroep van Rosmarijn. Je vindt er een op het gelijkvloers en twee op de eerste verdieping. Jouw studio heeft een eigen voordeur, badkamer met douche, toilet en wastafel en een leefruimte met keukentje.

Op het gelijkvloers vind je ook de gemeenschappelijke leefruimte en eetkeuken van de woongroep van Rosmarijn. Samen hebben we ook een toffe tuin waar onze kippen wonen.

Begeleiding in de buurt

Overdag is er altijd begeleiding in huis. Zo kan je makkelijk bij iemand aankloppen als je hulp nodig hebt of ergens mee zit. ‘s Nachts kan je een beroep doen op de nachtpermanentie op Viro Ter Dreve, ook in Sint-Michiels. Je kan hen bellen of bereiken via de noodknoppen in elke gang. In de gang is er ook cameratoezicht, zodat ze snel kunnen zien wat er aan de hand is.

Elke dag komt iemand van de begeleiding eens bij jou langs om te horen hoe het met jou gaat. Zit je ergens mee of wil je iets vertellen, dan kan dat zeker.

Jouw dag in Rosmarijn

Je woont zelfstandig in jouw studio. Dat betekent dat je ook zelf bepaalt hoe jouw dag eruit ziet. Dat kan je bekijken samen met jouw individueel begeleider. De huishoudelijke taken in je studio, zoals opruimen en poetsen, doe je natuurlijk zelf. Kook je graag voor jezelf, dan kan dat natuurlijk. Sluit je liever aan bij de woongroep om samen te eten, dan ben je van harte welkom. Ook dat spreken we gewoon samen af.

Vanaf 7 u. is er een begeleider in huis, om 10 u. start een tweede begeleider met werken. Eet je graag mee, dan lunchen we om 12 u. in de keuken. Ook tijdens het avondmaal kan je mee-eten als je dat wil.

Als er nood is om samen rond de tafel te zitten, dan plannen we samen een groepsoverleg in. Zo loopt alles in huis op wieltjes!