Tillegem: wonen in kleine groep

kleinschalig wonen op het groene domein Viro Ter Dreve

 

Kleinschalige woongroep

Sta jij graag op je eigen benen, met hulp waar nodig?

Groei je graag in zelfstandigheid op jouw tempo, terwijl je samenwoont in een gezellige groepswoning in de groene omgeving van het Viro-domein Ter Dreve? Dan bij je in onze woongroep Tillegem aan het juiste adres. Samen met de begeleiding én je netwerk bouw je jouw leven uit zoals jij dat wil.

Jouw kamer in de woongroep Tillegem

Op het gelijkvloers vind je een gedeelde woonkamer, keuken en een toilet. Voor je kamer moet je op het eerste verdiep zijn, waar nog twee gemeenschappelijke toiletten zijn.

Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en wastafel. Je richt jouw kamer zelf in naar jouw smaak.

Regelmatig begeleiding in huis

In de woongroep Tillegem is op weekdagen begeleiding aanwezig ’s ochtends tot na de middag en vanaf de late namiddag tot ’s avonds. In het weekend is de begeleiding er van ’s ochtends tot na de middag.

Op het domein Ter Dreve is altijd nachtbegeleiding aanwezig. Die kan je in nood bereiken via de rode knop in je kamer.

Hoe ziet jouw dag eruit in Tillegem?

Je geeft jouw dag zelf vorm, samen met de begeleiding en jouw netwerk. Zo kom je tot een individueel programma dat bij jou past. Samen brengen we jouw week in beeld op een manier die voor jou duidelijk is.

  • Wil je dagbesteding?
  • Doe je dat graag bij een organisatie of bedrijf in de buurt?
  • Neem je liever deel aan sport of ateliers met Viro?
  • Geniet je van bepaalde rustmomenten in je week?

’s Middags eten we samen met wie er op dat moment is. ’s Avonds eten we boterhammen. Iedereen heeft ook taken in het huishouden die we op vaste dagen doen: de vaatwas legen en vullen, de tafel afruimen, op woensdag de woongroep poetsen …

Elke zes weken hebben we een bewonersvergadering. Daarop bespreken we hoe het in de groep gaat. In het weekend staat er vaak ’s ochtends een activiteit op het programma. Op andere momenten bekijken we samen hoe jij jouw vrije tijd zo zelfstandig mogelijk kan invullen.