De Ronde: woongroep voor mensen met een grotere zorgvraag

grotere woongroep waar altijd begeleiding aanwezig is

woongroep met veel nabijheid

Op het groene domein Viro Ter Dreve springt De Ronde meteen in het oog, omdat die met z’n gele, oranje en rode kleurvlakken vrolijke gezelligheid uitstraalt. Heb je een grotere zorgvraag, of wil je dat er de klok rond begeleiding dicht bij je is? Dan is De Ronde iets voor jou. Het gebouw telt op het gelijkvloers 12 kamers en een studio.

Jouw kamer in De Ronde

In de Ronde vind je beneden een grote, gemeenschappelijke leefruimte met ramen tot op de grond. Zo heb je het beste zicht op het middenplein, dat het hart vormt van Ter Dreve. De ramen achteraan kijken uit op het bos, dat je van extra nabij kan beleven onder de pergola achteraan de tuin.

De 12 kamers hebben een wastafel. Als je dat wil, kan je ook een tv in je kamer zetten.

Altijd nabijheid

Tussen 7 en 22 u. zijn de begeleiders aanwezig in de Ronde, tijdens de week en in het weekend. Net daardoor kan je hier terecht met een grotere zorgvraag.

Na 22 u. kan je altijd een beroep doen op de twee begeleiders van het nachtteam, die zorgen voor de nachtpermanentie op Viro-locatie Ter Dreve. Een paar keer per nacht komen zij kijken in de Ronde. Bovendien kunnen ze horen wat in de kamers gebeurt, en kan je hun hulp meteen inroepen als je op een rode alarmknop duwt. Die vind je in elke kamer en in het sanitair. In de gang is er bovendien een camera.

Jouw dag in De Ronde

Dat de begeleiding zo nabij is, kenmerkt De Ronde. Je kan op elk moment van de dag een beroep doen op jouw begeleiders: bij het opstaan, tijdens je maaltijden, op het moment dat jij wil gaan slapen … Overdag organiseren begeleiders van dagbesteding op weekdagen fijne activiteiten op maat. ‘s Avonds staat er vaak een rustige avondactiviteit met een barmoment op het programma. Ook van het soepmoment in de voormiddag en de koffiepauze in de namiddag maken we in de Ronde altijd gezellige momenten.

Voor je verzorging ’s ochtends en ’s avonds kan je thuisverpleging inschakelen. Ook de verpleegkundige dienst van Viro ondersteunt jou. Ben je ziek of heb je een medisch probleem, dan volgen zij jou van nabij mee op.