Huis 174: groepswoning vlakbij Ter Dreve

kleinschalige woongroep, in een huis in de straat

woongroep in Huis 174
Kleinschalige woongroep

Een gezellige straat, toffe buren, een superleuk huis én vlakbij Ter Dreve: dat is Huis 174 in een notendop. Ben jij op zoek naar een kleine groep waarin huiselijkheid, rust en structuur centraal staan, zonder al te veel prikkels? Dan is Huis 174 zeker iets voor jou. Samen met jou en je netwerk bouwen we aan een duidelijk programma dat jou goesting geeft.

Jouw kamer in Huis 174

Als je Huis 174 passeert, valt je meteen op hoe rustgevend en gezellig de omgeving is. Beneden vind je een leuke leefruimte, een open keuken en eetplaats. Het gelijkvloers heeft verder een eerste kamer, doucheruimte en gastentoilet. Je vindt er ook een studio met eigen ingang.

Op het eerste verdiep hebben we kamer 2, 3 en 4. Twee van die kamers hebben een wastafel. Ook de badkamer bevindt zich op het eerste verdiep, met daarin een douche, bad, wastafel en toilet. Tot slot vind je op het tweede verdiep kamer 5, met opnieuw een eigen wastafel. We hebben er ook een gemeenschappelijke ruimte die we de “zijns-ruimte” noemen, een rustgevende plek waar je tot jezelf kan komen.

Nabije begeleiding

In de groepswoning Huis 174 is op weekdagen begeleiding aanwezig van ‘s ochtends tot na de middag en vanaf de late namiddag tot ‘s avonds. Elke maand zijn er ook twee weekends waarin de hele dag begeleiding aanwezig is.

Op het domein Ter Dreve – op twee minuten wandelen – is altijd nachtbegeleiding aanwezig. Die bereik je in nood via de rode knop in de gang en leefruimte.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Waarin heb jij goesting, en wat wil jij graag doen? Samen met de begeleiding en jouw netwerk bouw je aan een individueel weekprogramma dat bij jou past. We brengen jouw week in beeld met duidelijke pictogrammen zodat jij altijd het overzicht behoudt.

  • Ben je graag een vroege vogel of slaap jij graag uit?
  • Wil je dagbesteding?
  • Doe je dat graag bij een organisatie of bedrijf in de buurt?
  • Neem je liever deel aan sport of ateliers met Viro?
  • Geniet je van bepaalde rustmomenten in je week?

‘s Middags eten we samen met wie er op dat moment is. ‘s Avonds zoeken we de rust op en kijken we wat jij zelf wil doen. Wil je graag knutselen, speel je graag een gezelschapsspel of voel je meer voor een rustig avondje op je kamer? Jij kiest!


Om 16 u. komen we thuis en zitten we samen aan tafel om iets te drinken en een vieruurtje te eten. Op donderdagen en in het weekend gaan we zelf winkelen en koken we samen. Een keer per maand is er borrelavond, een leuk moment waarop we samen een thema bespreken, het menu voor het weekend opmaken en kijken welke activiteiten we in het weekend willen doen.

Iedereen heeft ook taken in het huishouden: de vaatwas legen en vullen, de tafel afruimen … Hou je je kamer graag zelf netjes? Dan helpt de begeleiding jou met veel plezier op weg. We hebben ook een wasmachine, dus je kan zelf je was (leren) doen als je dat wil!