‘t Appartement: kleinschalige groepswoning in centrum Sint-Michiels

een gezellige thuis in kleine groep

Kleinschalige woongroep

Kleinschalige thuis in hartje Sint-Michiels

Je eigen leven uitbouwen in een gezellig appartement, hartje Sint-Michiels: zo ziet er wonen in ’t Appartement eruit. Je woont er in de dorpskern van Sint-Michiels, vlakbij het station en de grote uitvalswegen, maar je bent ook heel snel in het centrum van Brugge.

Samen met je vier huisgenoten spreken jullie samen af hoe je het samenleven aanpakt. Heb je er nood aan om even af te stemmen met de begeleiding, om samen dingen voor te bereiden of om je te ondersteunen bij bepaalde aspecten van je leven? Dan kan je altijd een beroep op hen doen.

Jouw kamer in ‘t Appartement

Samen delen jullie een grote gemeenschappelijke leefruimte, keuken en twee gemeenschappelijke badkamers, maar je hebt ook een ruime eigen kamer die je inricht zoals jij wil.

Zelfstandig leven, met ondersteuning waar jij dat wil

Elke weekdag is de begeleiding er over de middag en in de vooravond. Tweewekelijks komt in het weekend een begeleider een uurtje langs. Zo heb jij jouw dagelijks leven helemaal zelf in handen, maar kan je makkelijk en snel afstemmen als je daar nood aan hebt. Je kan bij hen terecht als je ergens ondersteuning voor wil. Dat kan gaan over zorgen en gedachten die je graag deelt, hulp bij papierwerk, een gesprek helpen voorbereiden … Is de begeleiding niet in huis, dan kan je in noodgevallen bellen naar een permanentienummer.

Op het domein Ter Dreve – op vijf minuten wandelen – is altijd nachtbegeleiding aanwezig. Die bereik je in nood via de rode knop in de gang.

Hoe ziet jouw dag eruit in ‘t Appartement?

Ook jouw dag heb jij helemaal zelf in handen. Heb je een job waar je met je fiets, het openbaar vervoer of je auto heen gaat? Volg je therapie? Heb je begeleid werk of een hobby waar je op vaste momenten naartoe gaat? Geniet je van de rust in huis als iedereen de deur uit is? Alles kan!

Elke avond eet je zo veel mogelijk samen met je huisgenoten. Verschillende keren per week kook je zelf en doe je in samenspraak de boodschappen. Nadien kaart je vaak nog uitgebreid na, goed voor een gezellige avond.

Poetshulp onderhoudt elke week de gemeenschappelijke delen, voor het onderhoud van jouw kamer sta je zelf in. Doe je graag zelf de was, dan is er een wasmachine aanwezig.