‘t Valkennest: in het groene hart van Oostkamp

middenin het groen, middenin de buurt

woongroep 't Valkennest in Oostkamp

Midden in het park de Valkaart, het groene hart van Oostkamp, vind je de prachtige villa ’t Valkennest. Het is de thuis van zes cliënten en een inwonende conciërge.

In ‘t Valkennest maken we actief deel uit van onze buurt, heel bewust in de wereld. We zijn trotse straatambassadeurs voor de Stationsstraat. We bouwen er ons leven uit zoals wij dat willen. Goesting om bij ons te komen wonen? We zijn nieuwsgierig om jou te leren kennen!

Jouw kamer in ‘t Valkennest

Beneden in ’t Valkennest vind je een gezellige woonkamer, moderne keuken en gastentoilet. De kamers vind je boven op het eerste en tweede verdiep. Elke kamer heeft een eigen toilet, wastafel én douche. Op het eerste verdiep hebben we ook een gemeenschappelijke badkamer met bad en toilet. De tweede verdieping heeft nog een kleine kitchenette met twee kookplaten, een gootsteen en koelkast.

In het sous-terrain woont onze conciërge. Daar vind je ook een polyvalente ruimte, wasruimte en garage. Buiten hebben we een ruime fietsenstalling.

Voor extra gezelligheid zorgt onze kat Hansje, voor heerlijke eitjes kunnen we rekenen op onze twee kippen.

Samen de dag starten en afsluiten

De begeleiders zijn er op weekdagen ’s ochtends en ‘s avonds. Een weekend op vier is er begeleiding in de namiddag.

‘s Nachts is de conciërge er op weekdagen. Je hebt ook een rode knop in je kamer waarmee je de nachtpermanentie op Viro Ter Dreve kan bereiken.

't Valkennest staat in het groene Valkaartpark in Oostkamp

Hoe ziet jouw dag eruit in ‘t Valkennest?

Je geeft jouw dag zelf vorm, samen met de begeleiding en jouw netwerk. Zo kom je tot een individueel programma dat bij jou past.

  • Wil je dagbesteding?
  • Doe je dat graag bij een organisatie of bedrijf in de buurt?
  • Neem je liever deel aan sport of ateliers met Viro?
  • Ga je nog naar school?
  • Geniet je van bepaalde rustmomenten in je week?

Elke Valkennester heeft een eigen programma. Daarom smeren we ’s avonds onze boterhammen voor de volgende middag. Elke avond eten we samen en koken we om beurt. Ook onze boodschappen doen we zelf bij lokale handelaars op dinsdag en woensdag.

Op donderdagavond staat altijd onze borrelavond ‘voor-onsje’ op het programma. We beslissen samen wat we de komende week gaan eten en maken er een fijne avond van. Op vrijdagavond komen buren bio-groentepakketten van ‘t Ambrozijn afhalen.

Nog een vaste afspraak: elke maand trekken we een avond naar het jeugdcafé Den Artisjok!

Iedereen heeft ook taken in het huishouden: de vaatwasser legen en vullen, de tafel afruimen, boodschappen doen, koken, op woensdag ons Valkennest poetsen …