Het verhaal van Pieter

Het verhaal van Pieter
17 maart 2024

Ik ben Pieter, en ik heb dit jaar voor het eerst mijn schilderijen tentoongesteld op een echte tentoonstelling. Ik hou van creatief zijn, en woon daarvoor nu op de perfecte plaats. Vroeger had ik een kamer in Tillegem op het domein Ter Dreve, maar nu woon ik in ’t Appartement vlakbij de kerk van Sint-Michiels. Ik heb er meer plaats voor mezelf, en meer rust, orde en netheid. Het is hier fijn wonen: ‘s avonds blijven we vaak heel lang aan tafel zitten omdat het zo gezellig bijpraten is. De anderen durven al eens karaoke doen, maar ik waag me daar niet zo vaak aan.

Een tijdje geleden ontdekten we er een opbergruimte naast de garage. Daar lagen al lang vervallen flessen wijn. Ik proefde er eens van, maar dat bleef bij één keer. Ondertussen is die bergruimte omgetoverd tot mijn tekenkamer. Daar teken en schilder ik graag. Mijn werken toonde ik al eens tijdens de winterse Talentenmarkt van Viro. Dat vond ik heel tof, en dus selecteerde ik met veel trots een aantal werken voor de inclusieve tentoonstelling van Kunstenal.

Naast kunst lees en fiets ik ook graag, doe ik aan sport en game ik. Op maandag en donderdag ga ik naar de dagbesteding van ’t Veldzicht in Beernem. Ik help op dinsdag mee in de wasserij bij Viro, en poets die dag ook mijn kamer. Elke woensdag ga ik planten water geven in het CAW als begeleid werker, om dan in de namiddag teken- en schilderles te volgen in het deeltijds kunstonderwijs. Op vrijdag ga ik met de dagbesteding van Viro werken in het Boudewijn Seapark, en ga ik met twee andere mensen van bij Viro zelfstandig zwemmen in het Jan Guillini-bad. In het weekend ga ik soms nog eens eten bij mijn oude huisgenoten van Tillegem. Of ga ik naar concerten, zoals naar Bonnie Tyler in Brussel. Ik geniet van nieuwe activiteiten doen, zoals graffitikunst maken in de oude Pastorie die hier vroeger stond, of de handen uit de mouwen steken voor de Kerstloop. Dat vind ik soms ook wel spannend.

Dit verhaal is opgetekend voor de Dag van de Zorg in 2024.