Van kind naar jongere bij het Zandkasteel in het MFC

voor kinderen vanaf 12 jaar

groep het Zandkasteel in het MFC van Viro Ter Dreve
Van kind naar jongere

De grootste kinderen in het MFC (multifunctioneel centrum) van Viro vzw vind je in het Zandkasteel.

We spreken samen af hoe vaak je een beroep doet op een van onze werkingen. Dat kan voor en na school zijn als schoolaanvullende opvang, maar je kan ook logeren of verblijven in het Zandkasteel. Afhankelijk van jouw wensen en noden kan je terecht in een van de twee werkingen.

Ondersteuning op maat

  • Doe je graag dingen zelf? Dan bouwen we graag mee aan meer zelfstandig taken doen. Naar de keuken gaan, de vuilniszakken op de juiste plaats droppen, een kleurplaat printen en uit de printer gaan halen naast het onthaal of net kiezen om even van de rust te genieten op je kamer: in het Zandkasteel verleggen we graag samen grenzen.
  • Heb jij meer ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij het eten, dan is onze tweede Zandkasteel-werking er voor jou. Spelenderwijs verkennen en vergroten we jouw wereld, met enthousiaste begeleiders aan jouw zijde.

Het Zandkasteel is deel van het MFC van Viro vzw, op het groene domein Ter Dreve in Sint-Michiels. Plaats genoeg dus om naar hartenlust te spelen! We bouwen er zelfs aan een belevingstuin met inclusief speelplein!

Wat vind je in de Zandkasteel-werkingen?

Beide werkingen hebben een grote leefruimte. Op het eerste verdiep vind je de kamers. Zowel boven als beneden vind je gedeeld sanitair, met douches en baden.

Jouw begeleiding in het Zandkasteel

In het Zandkasteel kan je terecht voor en na schooltijd. Ook over de middag en in het weekend kan je aansluiten.

Elke nacht zijn twee nachtbegeleiders op het domein Ter Dreve wakker. Er zijn noodknoppen in de kamers, en we kunnen afspreken hoeveel het nachtteam hoort wat er gebeurt in jouw kamer. Als een deur opengaat, geeft het deuralarm een signaal aan het nachtteam.

Hoe ziet jouw dag eruit in het MFC?

Jouw netwerk spreekt af met het Loket van Viro wanneer jij in het Zandkasteel bent. Dat kan gewoon schoolaanvullend zijn, maar je kan ook logeren of verblijven. Heb je voor verzorgingsmomenten zorg nodig, dan kan je een beroep doen op thuisverpleging. Dat gebeurt na overleg met onze verpleegkundige dienst.

Ook in het weekend en in vakantieperiodes kan je terecht in het MFC. We zorgen voor toffe activiteiten die passen bij wat jij leuk vindt.