Groei als jongere bij de Vuurtoren in het MFC

groep voor jongeren op Viro-locatie Ter Dreve

Groep voor jongeren

Ben je een jongere met een ondersteuningsnood? Dan kan je terecht bij de Vuurtoren-werkingen in het MFC van Viro vzw.

Ook hier kies je zelf, samen met jouw netwerk en het Loket van Viro vzw, hoe vaak je een beroep wil doen op de ondersteuning van de begeleiders in het MFC. Samen bouwen we mee aan jouw weg, en zetten we in op vaardigheden die jij graag onder de knie wil krijgen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om zelf naar school of naar een hobby te kunnen gaan, te voet of met de fiets? Dan maken we daar samen werk van.

Bovendien gaan we samen de wereld in en ontdekken we wat jij graag doet in jouw vrije tijd.

Het MFC van Viro vind je op het groene domein Ter Dreve. Extra leuk is dat daar binnenkort een echte belevingstuin komt!

Wat vind je in de Vuurtoren-werkingen?

Of je nu liever in je kamer zit, of geniet van het gezelschap van de andere jongeren in de leefruimte: in de Vuurtoren-werkingen kan het allebei. Sanitair is gedeeld, in de kamers vind je een kast en een bed.

Begeleiding om op te rekenen

Na schooltijd kan je aansluiten in de Vuurtoren, maar ook op woensdagnamiddag is schoolaanvullende opvang mogelijk.

Logeer of verblijf je in de Vuurtoren-werkingen, dan zijn de begeleiders er tot 22 u. Daarna nemen twee collega’s van het nachtteam over. Je kan hen oproepen via de noodknoppen die je in de kamers en in de gangen vindt, afhankelijk van de werking waar je bent. Gaat jouw deur ‘s nachts open, dan krijgt het nachtteam daarvan een melding.

Jouw dag in de Vuurtoren

Als je een beroep doet op de Vuurtoren voor schoolaanvullende opvang, dan kan je na schooltijd en op woensdagnamiddag aansluiten. Verblijf of logeer je hier, dan start je dag bij Viro. Vanuit de Vuurtoren ga je naar school met de schoolbus of op eigen kracht. 

Met onze Sport na School-pas (SNS) proeven we op woensdagnamiddag soms samen van toffe, sportieve activiteiten. We helpen je ook graag zoeken naar een eigen hobby en een plaats waar je die voluit kan beleven. Ook ’s avonds staan er vaak leuke activiteiten op het programma. Zo gaan we een keer per maand naar het jeugdhuis of maken we er een toffe avond van in onze leefruimte.