De Golfbreker: voor jonge kinderen

2 werkingen voor jonge kinderen in het MFC

voor jonge kinderen

Welkom in de Golfbreker! Hier kan je als kind met een ondersteuningsnood terecht in een van onze twee werkingen, afhankelijk van jouw leeftijd.

Hoe vaak je een beroep doet op ondersteuning in de Golfbreker, bespreken we samen. Beantwoordt schoolaanvullende opvang aan de noden van jou en je netwerk? Dan kan je voor en na school terecht in de Golfbreker, en eet je er over de middag. Logeer je een of een paar nachtjes per week, of verblijf je het liefst vaker in het MFC? Samen bekijken we wat jouw noden zijn en wat lukt.

Ondersteuning op maat

  • In Golfbreker 1 vind je kinderen tot zo’n 9 jaar oud. Spelenderwijs krijg je steeds meer onder de knie. Wil je zelf leren eten met mes en vork? Zelf je jas aandoen en na het buitenspelen opnieuw aan de kapstok hangen? Wil je zindelijk worden? Of heb je gewoon zin in voluit speelplezier voor en na jouw dag op school? We bouwen samen mee aan jouw weg. Heb je nood aan wat ruimte voor jou apart, dan zijn er een prikkelarm rusthuisje en afgebakende speelplekken.
  • Golfbreker 2 zet volop in op jou veel duidelijkheid bieden. Samen met jou en je netwerk maken we jouw individuele dagschema op. Daarvoor kijken we naar wat jij nodig hebt, wat je graag wil leren en op welk tempo dat voor jou past. In de leefruimte vind je twee afgesloten huisjes waar je tot rust kan komen.

Het MFC van Viro vzw, met onder andere de Golfbreker, vind je op het groene domein Ter Dreve in Sint-Michiels. We genieten van de rustgevende omgeving waar je ook naar hartenlust kan spelen. Bovendien bouwen we er aan een belevingstuin met inclusief speelplein!

Wat vind je in de Golfbreker?

De werkingen van de Golfbreker sluiten aan op het gebouw van de school BuBaO Ter Dreve, via de overdekte hal. Beide werkingen hebben een grote leefruimte. De kamers vind je daarnaast, ook op het gelijkvloers. Er is een gedeelde badkamer. In de kamers vind je een bed en kast.

Nabije begeleiding

Voor en na school, over de middag en in het weekend zijn de begeleiders er voor jou in de Golfbreker. ’s Nachts blijven er twee nachtbegeleiders wakker op het domein Ter Dreve. Je kan hen oproepen via de noodknop, maar zij horen ook voortdurend wat zich in jouw kamer afspeelt. Als een deur opengaat, krijgt het nachtteam een melding van het deuralarm.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Samen met je netwerk spreken we af wanneer jij in de Golfbreker bent. Dat kan alleen schoolaanvullend zijn, maar je kan ook logeren of verblijven. Heb je voor verzorgingsmomenten zorg nodig, dan kan je een beroep doen op thuisverpleging. Dat gebeurt na overleg met onze verpleegkundige dienst.

Ook in het weekend en in vakantieperiodes kan je een beroep doen op ondersteuning in het MFC. We voorzien toffe activiteiten die passen bij wat jij leuk vindt en nodig hebt.