De Wissel: wonen met 3 in een groep

kleinschalig wonen in het hart van Viro Ter Dreve

Kleinschalige woongroep

Wil je graag woongezelschap, maar geen grote groep? Dan kom je thuis in De Wissel, een kleine groepswoning in het hart van het Viro-domein Ter Dreve. Je vindt De Wissel boven de zorggroep De Ronde, een kleurrijk gebouw dat vrolijke gezelligheid uitstraalt.

Jouw kamer in woongroep De Wissel

Jullie woongroep vind je op het eerste verdiep. Jullie delen een gemeenschappelijke leefruimte, eetruimte, badkamer en een toilet. Op jouw kamer heb je je eigen wastafel.

Altijd begeleiding in de buurt

In de woongroep De Wissel is op weekdagen regelmatig begeleiding aanwezig ’s ochtends tot na de middag en vanaf de late namiddag tot ’s avonds. In het weekend is die er van ‘s ochtends tot na de middag. Bovendien is ook de begeleiding van de zorggroep De Ronde op het gelijkvloers vlakbij.

Op het domein Ter Dreve is altijd nachtbegeleiding aanwezig. Die kan je in nood bereiken via de rode knop in je kamer.

Hoe ziet jouw dag eruit in De Wissel?

Je geeft jouw dag zelf vorm, samen met de begeleiding en jouw netwerk. Zo kom je tot een individueel programma dat bij jou past. Samen brengen we jouw week in beeld op een manier dat het voor jou duidelijk is.

  • Wil je dagbesteding?
  • Doe je dat graag bij een organisatie of bedrijf in de buurt?
  • Neem je liever deel aan sport of ateliers met Viro?
  • Geniet je van bepaalde rustmomenten in je week?

‘s Ochtends en ‘s avonds eet je op weekdagen samen met de begeleiding. Je middagmaal eet je samen met je medebewoners of bij dagbesteding. In het weekend is er ’s ochtends vaak een activiteit. Samen met jou bekijken we wat jij in je vrije tijd zelfstandig wil doen.

Elke zes weken is er een bewonersvergadering waarop we bespreken hoe het in De Wissel gaat.