Vind jouw plek bij Viro Rosmarijn
kom thuis in onze fijne woongroep
Woongroep
Kom erbij!
In Viro Rosmarijn is het altijd een gezellige drukte. We wonen er met een enthousiaste bende die houdt van leven in huis. Fouten maken kan en mag hier. Elke dag is een nieuwe dag, met een nieuw begin. Of je nu liever zelfstandig bent, graag met een begeleider in de buurt, of net kiest voor nabije begeleiding: in de woongroep van Rosmarijn vullen we dat samen in, volgens jouw wensen en noden.
De woongroep van Rosmarijn telt 13 kamers, waarvan er een misschien wel nét is wat jij zoekt.
Jouw kamer in Rosmarijn
Je kamer vind je op het gelijkvloers en op de eerste verdieping. Die richt je zelf in zoals jij wil. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche, toilet en wastafel. Ben je niet zo mobiel, dan kan je de lift nemen naar het eerste verdiep.
Op het gelijkvloers hebben we een gemeenschappelijke leefruimte en een keuken waar we ook eten. We hebben ook een toffe tuin waar onze kippen wonen. En onze kat Nellie verovert sowieso iedereens hart.
Begeleiding op maat
Overdag is er altijd begeleiding in huis. Zo kan je makkelijk bij iemand aankloppen als je hulp nodig hebt of ergens mee zit. ’s Nachts kan je een beroep doen op de nachtpermanentie op Viro Ter Dreve, ook in Sint-Michiels. Je kan hen bellen of bereiken via de noodknoppen in elke gang. In de gang is er ook cameratoezicht, zodat ze snel kunnen zien wat er aan de hand is.
Doorheen de dag maakt de begeleiding tijd voor individuele begeleidingsmomenten. We kijken samen met jou naar hoe jij jouw vrije tijd wil invullen, hoe je je verplaatst en welke trajecten je onder de knie wil krijgen, en maken ruimte voor jouw vragen.
Jouw dag in Rosmarijn
Hoe je jouw dag invult, bekijk je samen met jouw individueel begeleider. Je kan kiezen voor (begeleid) werk, deelnemen aan dagbesteding vanuit Rosmarijn of vanop een andere locatie, meedoen aan activiteiten in de buurt … Vind je het fijn om een halve dag in huis te blijven, naar de winkel te gaan, je was te doen, je kamer te poetsen of te helpen met koken, dan kan dat natuurlijk ook. We spreken samen af hoe we de huishoudtaken verdelen.
Opstaan doe je op je eigen tempo, het ontbijt staat sowieso voor je klaar. Ga je werken of heb je een vroege activiteit op de planning staan, dan sta je vroeger op. Is dat niet zo, dan kan jouw dag gerust later starten. Vanaf 7 u. is er een begeleider in huis om samen aan de dag te beginnen. Na je ontbijt ga je naar jouw dagactiviteit. Op voorhand maken we een lijst met wie vandaag naar de bakker gaat of boodschappen doet. We spreken ook af wie die dag helpt koken.
Om 10 u. start een tweede begeleider met werken. Wie in huis eet, luncht samen om 12 u. in de keuken. Daarna gaan we opnieuw onze eigen weg. ’s Avonds schuiven we allemaal samen aan tafel en vertellen we hoe onze dag was. Afruimen doen we samen, waarna de begeleiding bij iedereen langsgaat voor een individueel gesprek. Heb jij nog plannen ’s avonds, dan spreek je op dat moment ook af wat je gaat doen en wanneer je terug bent.
Als er nood is om samen rond de tafel te zitten, dan plannen we samen een groepsoverleg in. Zo loopt alles in huis op wieltjes.