Woonhuis in Ons Tehuis

kleinschalige woongroep, thuis in Sint-Jozef

Kleinschalige woongroep

Gezellige woongroep bij Viro Ons Tehuis

Ons Tehuis is al jarenlang helemaal thuis in Sint-Jozef. Op de locatie vind je een aantal werkingen van Viro vzw, waardoor je er altijd een woonvorm vindt die past bij jouw wensen en noden.

Vind je het leuker om in groep te wonen en daar een mooie kamer voor jezelf te hebben? Dan ben je in het woonhuis aan het juiste adres. Je leeft er samen met z’n zessen in een gezellige woongroep. Die vind je vlak naast het restaurant, het kloppend hart van Ons Tehuis. 

Jouw kamer in het woonhuis van Ons Tehuis

Samen met je medebewoners deel je een grote woonruimte en een keuken. Het woonhuis telt in totaal zes kamers: twee op het gelijkvloers, en vier op het eerste verdiep. Jouw kamer richt je in zoals jij wil. Elke kamer heeft een eigen ruime badkamer met een douche, toilet en wastafel.

thuis in het woonhuis van Viro Ons Tehuis

Altijd begeleiding in de buurt

Op locatie Ons Tehuis zijn er altijd begeleiders aanwezig. Je hebt ook een individuele begeleider die jou het best kent en vanuit jouw wensen meebouwt aan jouw weg.

‘s Nachts blijft er een begeleider slapen in de inslaapkamer. Zo weet je dat er altijd iemand in de buurt is als je ondersteuning nodig hebt.

Jouw dag in de woongroep van Ons Tehuis

Jij kiest zelf hoe jouw dag eruit ziet. Daarbij helpen jouw individuele begeleider en je netwerk je graag. Je kan kiezen om te werken of om begeleid werk te doen, je inzetten als vrijwilliger, deelnemen aan de buurtgerichte dagbesteding en avondactiviteiten of eerder genieten van de rust en het gezelschap in het woonhuis.

Je haalt je eten af in het restaurant van Ons Tehuis. Je eet samen met iedereen die er op dat moment is in jullie leefruimte. Op weekdagen eet een begeleider ‘s middags en ‘s avonds mee met jullie. Dat is telkens een rustig, maar gezellig moment samen. De taken in de keuken van jullie woongroep doen jullie samen: de tafel dekken en afruimen, de vaatwasser vullen, de voorraden aanvullen …

De begeleider die er ’s avonds is, blijft een deel van de avond bij jullie in het woonhuis. Die kan je helpen bij taken op je kamer, kijkt samen met jullie naar het nieuws of maakt er een tof moment van met een spel of een babbeltje.

Een keer per maand is er een cliëntenoverleg in het restaurant. Je hoort er wie nieuw is op de locatie, wat nieuw is binnen Viro, welke leuke activiteiten op de planning staan … Het is ook het geknipte moment om het samen met de begeleiders en medebewoners te hebben over jouw mening en visie. Heb je zelf ideeën, deel die dan zeker!

Elk jaar staat een Ons Tehuis-feest op de agenda. Daarvoor nodigen we al onze netweken en buurtpartners uit. Bovendien organiseren we in het voorjaar een onvergetelijke Ons Tehuis-reis.

Goesting om meer te weten?
Wil je meer informatie of een afspraak? Contacteer dan het Loket van Viro.
Contacteer Viro