Molenwijk: woongroep voor mensen met een grotere zorgvraag

ingebed in multidisciplinaire Mintus-zorgsite

Molenwijk
Woongroep met veel nabijheid

Thuis op nieuwe Mintus-zorgsite

Heb jij een grotere zorgvraag en ben je op zoek naar een woongroep die perfect aangepast is aan jouw noden? Dan ben je in onze Molenwijk-werking aan het juiste adres. Aan de Plas in Sint-Pieters verscheen de afgelopen jaren een nieuwe zorgsite van OCMW-zorgbedrijf Mintus. Op het tweede verdiep vind je er de Viro-werking Molenwijk met 18 kamers.

Jouw kamer in Molenwijk

De kamers in Molenwijk zijn helemaal uitgerust en voorzien van alle comfort. Je hebt er een hoog-laagbed, tafel, zetel en nachtkastje. Ingebouwde kasten zijn voorzien, met daarin onder andere een koelkast. Er is een tv in je kamer.

Elke kamer heeft een eigen, toegankelijke badkamer met een douche, toilet en wastafel. Er is ook een grote gemeenschappelijke badkamer met een hoog-laagbad.

In de lichtrijke leefruimte die grenst aan een ruim terras hebben we een zithoek, leefruimte en keuken. Tegelijk is er in het gebouw ook een mooie buitenruimte en gezellige cafetaria waar je terecht kan.

Altijd nabijheid

In jouw kamer heb je een eigen oproepsysteem. Daarmee bereik je tussen 7 en 21.30 u. jouw begeleiders van Viro die daar aanwezig zijn tijdens de week en in het weekend. Zo kunnen zij jou ondersteunen bij jouw grotere zorgvraag.

Vanaf 21.30 u. kan je via hetzelfde systeem een beroep doen op de nachtpermanentie van Mintus. Zo is er de klok rond begeleiding voorzien.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Opstaan ’s ochtends doe je wanneer jij wil. Heb je daarvoor ondersteuning nodig, dan kan je een beroep doen op thuisverpleging. Daarna kan je komen ontbijten in de leefruimte. Na het ontbijt zorgen de begeleiders voor een fijne voormiddag. Dat kan binnen de Molenwijk-werking zelf zijn, of net samen met andere werkingen in het gebouw. Zo zijn er een kaart- en breiclub waarbij je kan aansluiten als je daar goesting in hebt.

Om 12 u. eten we samen soep en een warm middagmaal. Wil je daarna even rusten, dan kan dat perfect. Je kan vervolgens aansluiten bij Viro-dagbesteding ter plaatse, tot 16 u.. Wat we daar doen, is heel uiteenlopend. Dat kan gaan van crea, bakken of een activiteit tot buiten petanque gaan spelen, gaan wandelen of naar de winkel gaan. In het weekend gaan we vaak op stap met een Viro-busje.

Wil je ‘s avonds ook thuisverpleging inschakelen, dan zorgen we daarvoor.