Het verhaal van Milan

  • Verhaal
Het verhaal van Milan
Luister hier mee

Het verhaal van Milan

Luister je mobiel? Klik op "Listen in browser".

17 maart 2024

Mijn naam is Milan. Ik ben 16 jaar oud en ik verblijf twee dagen per week bij Viro. Ik ben heel trots dat ik hier steeds zelfstandiger word. Vroeger had ik veel ondersteuning nodig voor dagelijkse taken en handelingen, zoals douchen of mijn kamer opruimen. Nu kan ik dat zelf. Ik vind bij Viro vrijheid, met de nodige grenzen en begeleiding om me te helpen groeien. De begeleiders luisteren naar wat ik zelf wil kunnen, en bouwen daaraan met me mee. Zo durf ik meer. Ik ga nu bijvoorbeeld zelfstandig naar school: niet meer meerijden met de schoolbus dus, maar gewoon op mijn fiets springen.

Ik geniet van het gezelschap van de andere jongeren in de Dijk van de Vuurtoren, want thuis doe ik vaker dingen op mezelf. Het is goed dat er duidelijke regels zijn, zodat het hier geen chaos is. Dat zorgt ervoor dat ik me goed voel en dat ik op mijn gemak ben.

Samen met de begeleiders bedenken we leuke activiteiten, op woensdagnamiddag en tijdens het weekend, maar ook doorheen de week. We doen bijvoorbeeld vaak sportactiviteiten met onze SNS-pas, zoals bowling, jumpsquare of klimmen. Supertof, want ik hou heel veel van sport: voetbal vooral, maar ook fitnessen, lopen en darts spelen. √Čn van de begeleiding plagen, natuurlijk.

Dit verhaal is opgetekend voor de Dag van de Zorg in 2024.