De Ronde: studio voor grotere zorgvraag

zelfstandig studiowonen met nabije begeleiding

studiowonen

Op het groene domein Viro Ter Dreve springt De Ronde meteen in het oog, omdat die met z’n gele, oranje en rode kleurvlakken vrolijke gezelligheid uitstraalt. Heb je een grotere zorgvraag, of wil je dat er de klok rond begeleiding dicht bij je is? Dan is De Ronde iets voor jou. Het gebouw telt op het gelijkvloers een studio en 12 kamers.

Jouw studio in De Ronde

In de Ronde vind je helemaal rechts beneden een studio met ramen tot op de grond. Zo heb je het beste zicht op het middenplein, dat het hart vormt van Ter Dreve. In de studio heb je een eigen badkamer en kookruimte. Je leeft er dus zo zelfstandig als jij wil, maar geniet mee van de voordelen van een zorggroep vlakbij.

Je eigen ruimte, altijd begeleiding nabij

Tussen 7 en 22 u. zijn de begeleiders aanwezig in de Ronde, tijdens de week en in het weekend. Net daardoor kan je hier terecht met een grotere zorgvraag.

Na 22 u. kan je altijd een beroep doen op de twee begeleiders van het nachtteam, die zorgen voor de nachtpermanentie op Viro-locatie Ter Dreve. Een paar keer per nacht komen zij kijken in de Ronde. Bovendien kunnen ze horen wat in de studio gebeurt, en kan je hun hulp meteen inroepen als je op een rode alarmknop duwt. In de gang is er een camera.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Dat de begeleiding zo nabij is, kenmerkt De Ronde. Je kan op elk moment van de dag een beroep doen op jouw begeleiders: bij het opstaan, tijdens je maaltijden, op het moment dat jij wil gaan slapen … Overdag organiseren begeleiders van dagbesteding op weekdagen fijne activiteiten op maat. Als studiobewoner kies jij of je aansluit bij het programma van de Ronde, of liever bij andere dagbestedingsactiviteiten. ‘s Avonds staat er vaak een rustige avondactiviteit met een barmoment op het programma. Ook van het soepmoment in de voormiddag en de koffiepauze in de namiddag maken we in de Ronde altijd gezellige momenten. Jij kiest natuurlijk zelf wanneer je meedoet, of wanneer je liever in je eigen studio bent.

Voor je verzorging ’s ochtends en ’s avonds kan je thuisverpleging inschakelen. Ook de verpleegkundige dienst van Viro ondersteunt jou. Ben je ziek of heb je een medisch probleem, dan volgen zij jou van nabij mee op.