Viro loopt warm voor de Warmste Lijn

  • Nieuws
de Warmste Lijn

Dit jaar kreeg de Warmste Week een nieuw jasje. Ook wij zamelen dus niet langer geld in voor het goede doel, zoals we vorig jaar deden voor de Genereuzen. We trokken De Warmste Lijn tussen onze locaties, van Sint-Jozef tot Oostkamp. Via affiches in de bus en oproepen op sociale media maakten we iedereen die op die lijn woont of werkt warm om zich in te zetten voor elkaar, want #virozijnwesamen.

Wat heeft de Warmste Lijn al allemaal teweeggebracht?

Vrijwilligers, sympathisanten, buren, collega’s en cliënten sloegen aan het breien. Het resultaat: rood-witte sjaals waarmee de Warmste Lijn je ook letterlijk warm kan houden. Wie niet warmloopt voor breien kon ook een donatie doen op onze rekening om wol te kopen bij Ajour uit Sint-Michiels, dat de actie enthousiast ondersteunt. De sjaals werden geschonken aan collega’s, leerlingen van BuBaO Ter Dreve …

Viro-medewerkers liepen, wandelden en fietsten coronaveilig de Warmste Lijn. V-ION stippelde samen met vrijwilligers en haar stagiair 4 Warmste Buurtwandelingen uit voor buren van onze locaties. Trek je zelf ook graag je warmste wandelschoenen aan? Dan vind je de 4 routes hier:

  • Sint-Jozef, in de buurt van locatie Ons Tehuis
  • Sint-Michiels, in de buurt van locatie Rosmarijn
  • Sint-Michiels, in de buurt van locatie Ter Dreve
  • Oostkamp, in de buurt van locatie 't Valkennest

Team dagbesteding schudde verschillende acties uit zijn mouw.

Met de steun van de Belgische speelgoedfabrikant Clics Toys maakten ze 250 goedgevulde Clics-pakketten. Die schenken ze aan kinderen in kwetsbare geschenken als kerstcadeau, via het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie en Poverello.

Het groenatelier vrolijkt elke klas van BuBaO Ter Dreve extra op met een mooie graslelieplant, van eigen kweek uiteraard.

In het kleiatelier van locatie Ons Tehuis werkten ze aan mooie kerstversiering voor de buren.

Op 6 december haalden Warmste Lijn’ers hun bakkunsten boven om 3 buren te verrassen met zelfgemaakt lekkers.

Onze buren van Kinepolis Brugge schonken alle Viro-medewerkers een zakje snoep.