Inzetten op talent: Viro en GTB’s Talentoscoop samen aan de slag

  • Nieuws
Inzetten op Talent

In onze strategische doelstellingen is een bijzondere plaats voorzien voor de rol van Viro vzw als warme werkgever. Viro wil haar medewerkers de ruimte geven om hun talenten te ontplooien in een cultuur van dialoog, vertrouwen, goesting en appreciatie. We zetten in op kansen bieden, autonomie en ontwikkeling. Daarvoor slaan we de handen in elkaar met werkexpert GTB binnen het kader van het Talentoscoop-project.

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich voor het eerst ook voelen bij Viro. “Begin dit jaar kregen we de kans van Verso om ons als organisatie in een video voor te stellen aan arbeidsbemiddelaars”, vertelt manager Zorg en Dienstverlening Cellini De Langhe. “Viro-medewerkers die hun carrière een nieuwe wending gaven, deelden hun verhaal. Tijdens de digitale nabespreking raakten we in contact met GTB-medewerkers en leerden we Talentoscoop kennen. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Concrete doelstellingen

Instappen in het Talentoscoop-project sluit perfect aan bij onze doelen als werkgever. Een jaar lang gaan we samen aan de slag rond een aantal concrete actiepunten, van focus op employer branding en diversiteit tot een positieve feedbackcultuur, geschikte kandidaten aantrekken en een beleid uitbouwen voor medewerkers aan het einde van hun loopbaan.

“Vooral die laatste twee actiepunten zijn voor ons prioriteiten”, onderstreept Cellini De Langhe. “Het is een erg boeiende samenwerking. Zo hebben we samen onze vacature voor een nieuwe schoonmaakmedewerker grondig aangepast en leerden we nieuwe aanwervingskanalen kennen. Via GTB hebben we ook al een aantal stagiairs mogen verwelkomen, van wie iemand ondertussen een nieuwe collega is. En uit hun poule met werkzoekenden kwamen al interessante sollicitaties voor moeilijk in te vullen functies zoals schoonmaker, nachtbegeleider of administratieve kracht.”

Medewerkers als Viro-ambassadeurs

“We geloven er sterk in dat onze medewerkers onze beste ambassadeurs zijn”, vult Cellini De Langhe nog aan. “Zij weten als geen ander waarom Viro zo’n warme werkgever is. Hun aanbevelingen zijn dan ook goud waard, en zijn de beste motivatie voor potentiële nieuwe collega’s om in te gaan op onze vacatures.

Nieuwsgierig naar onze vacatures? Neem een kijkje op jobs.virovzw.be!

Camille maakt medestudenten warm voor Viro

“Vorige zomer ging ik als vrijwilliger mee met Viro op reis naar het Zwitserse Evolène. Mijn tweelingzus Emilie werkte al bij Viro en had me die vraag gesteld. Op dat moment was ik wat zoekende welke richting ik uit wilde. De reis beviel me beter dan ik verwacht had. Na terugkeer werd ik vaste vrijwilliger, tot een vacature bij Viro mijn interesse wekte. Ik mocht aan de slag gaan, op voorwaarde dat ik mijn diploma behaalde.

Ondertussen zitten mijn eerste maanden op de schoolbanken er al op. Tegelijk studeren én werken is pittig, maar ik zit in een hele fijne klasgroep. We delen wel vaker ervaringen over onze stages, en mijn enthousiasme over Viro overtuigde al een aantal medestudenten om hier ook stage te lopen. Ik vind het fijn om hen als Viro-ambassadeur te kunnen verwelkomen, net zoals mijn zus me eerder al warm maakte.”